skip to Main Content
Årets Julklapp 2017! (Om Ni Frågar Oss.)

Årets julklapp 2017! (Om ni frågar oss.)

Denna nyhetsartikel är 5 år gammal, tänk på att innehållet kan vara inaktuellt.

Årets julklapp (om ni frågar oss) är perfekt för dig som värnar om både din egen och dina nära och käras trygghet.På Räddningstjänsten Skåne Nordväst är tycker vi att det finaste du kan ge den du tycker om är ett brandsäkert hem. Ge därför bort en brandvarnare.

Det finns många orsaker till att det kan börja brinna i hemmet (spisbrand är den vanligaste orsaken!), men oavsett brandorsak är brandvarnaren din absolut viktigaste försäkring. Även om du tycker att du har koll på till exempel spisen och levande ljus kan det börja brinna på natten när du sover. Då kan en fungerande brandvarnare vara skillnaden mellan liv och död, vilket också flera exempel från verkligheten under året som har gått visar. Brandvarnaren har gjort att människor har vaknat i ett tidigt skede av branden och att det snabbt har kunnat ringa 112.

Vi rekommenderar fungerande brandvarnare på samtliga våningsplan och en brandvarnare i varje rum där personer sover.

Det är viktigt att regelbundet testa brandvarnaren, gärna en gång i månaden. Du kan använda dig av en SMS-tjänst som påminner dig när det är dags att testa brandvarnaren. Till SMS-tjänsten

Läs mer om brandvarnare på Brandskyddsförningen webbplats.