skip to Main Content

Barn & skola

Räddningstjänsten Skåne Nordväst besöker och utbildar barn och unga ett antal gånger under deras skolgång. Vi tror på att möta eleverna tidigt i skolan och bygga på goda relationer tillsammans med elever och lärarpersonal.

Förskola

Ett tidigt studiebesök med lärande och besök på brandstationen.

Lågstadiet

Vi besöker er skola för prata om yrket och förmedla kunskap.

Mellanstadiet

Vår populära brandutbildning för åk. 5 elever på Brandorama i Helsingborg. Teori blandas med många spännande och lärorika moment.

Högstadiet

Besök till er skola med fokus på brandtillbud och konsekvenser vid bränder.

Gymnasiet

Vissa gymnasie-inriktningar vill förstärka brandkunskaper inom vissa ämnen. Här kan vi bistå och nischa det efter era önskemål.

Återkoppling

Efter brandhändelse kan vi tillsammans med skolan bistå med konsekvenssamtal/lektion.

Skolbrandman

Finns det behov av att stärka upp tryggheten för att förebygga skador och olyckor? Vi kan erbjuda en tjänst där vi verkar som goda förebilder och stärka relationer med eleverna på er skola. Vi kan även bistå med en modell som vi benämner Trygghetsvärdar på er skola. Detta är elever som ökar på trygghet och säkerhet, där vi stöttar och utbildar. Goda exempel är Tågaborgsskolan och Drottninghögskolan i Helsingborg. Detta blir en extra tilläggstjänst som vi fakturerar för.

Prao

Vi återkommer efter skolstarten med vilka veckor som blir aktuella.

Sommarläger

För dig som vill lära dig mer om räddningstjänst och gillar spänning. Barn i mellanstadiet får under en vecka lära sig mer om brand, sjukvård, trafik, naturen och vattensäkerhet.

Kontaktpersoner

Magnus Garpdal

Koordinator Ung Säkerhet / Skolor

magnus.garpdal@rsnv.se
073-231 13 85