skip to Main Content
Brandförsvaret Utreder Morgonens Insats I Flerfamiljshus

Brandförsvaret utreder morgonens insats i flerfamiljshus

Denna nyhetsartikel är 8 år gammal, tänk på att innehållet kan vara inaktuellt.

Brandförsvaret utreder morgonens insats i flerfamiljshus

Helsingborgs Brandförsvar larmades i morse klockan 6.30 om röklukt i ett flerfamiljshus på Tryckerigatan utan att hitta någon anledning till röklukt. Klockan 9.20 kom ett nytt larm och då hade det brunnit i en av lägenheterna. En person har förts till Helsingborgs lasarett.

Helsingborgs Brandförsvar larmades i morse klockan 6.30 om röklukt i ett flerfamiljshus på Tryckerigatan i Helsingborg. Brandförsvaret följde sina rutiner genom att kontrollera trapphus, källare, vind, utomhusmiljön och övriga utrymmen utan finna någon anledning till röklukt.

Fastighetsägaren kallades på plats för att delta i undersökningen och öppnade låsta allmänna utrymmen. Vid undersökningen hördes ingen brandvarnare från någon av lägenheterna. Brandförsvaret använde bland annat värmekamera i sökandet efter eventuell brand. Efter genomförd undersökning bedömde Brandförsvaret att det inte fanns någon brand i fastigheten.

Klockan 09,20 larmades Brandförsvaret åter till adressen och då visar det sig att det brunnit i en av lägenheterna på adressen. Brandförsvaret hittade under insatsen en person i den rökfyllda lägenheten. Personen har förts till Helsingborgs lasarett.

–          Vi har påbörjat en utredning av händelsen för att fastställa förlopp och Brandförsvarets insats. I dagsläget vet vi inte när denna kommer att vara klar, säger Jonathan Sjöberg, operativ chef på Brandförsvaret i Helsingborg.

Brandförsvaret kommer att vara på plats ikväll för att träffa de boende i fastigheten och svara på deras frågor kring morgonens händelse.

För mer information kontakta Helsingborgs Brandförsvar på telefon 042-32 95 79