skip to Main Content
Räddningstjänsten Skåne Nordväst Deltar I Pride

Räddningstjänsten Skåne Nordväst deltar i Pride

Denna nyhetsartikel är 5 år gammal, tänk på att innehållet kan vara inaktuellt.

Årets Pride i Helsingborg hålls den 8-10 september, och själva paraden den 9 september. Även i år kommer Räddningstjänsten Skåne Nordväst att delta. Nytt för i år är bland annat att vi kommer att bjuda in andra räddningstjänster till paraden, och att vi kommer ha med ett fordon i paraden.

Varmt välkommen att delta i paraden den 9 september.

Samtliga stationer kommer att hissa Prideflaggan under Pride-helgen, och en Prideflagga kommer att vara hissad året runt vid station Bårslöv. Detta ska ses som ett symboliskt avstamp: att vi inom Räddningstjänsten Skåne Nordväst ska arbeta med frågor som rör inkludering och mångfald, och att vi vill ha en räddningstjänst som speglar hela samhället.

Helsingborg Prides vision är att skapa en mötesplats för folkbildning, fest och gemenskap i Helsingborg. I flera länder i världen är det förbjudet att älska den du vill och att vara den du är. Även i Sverige och i Helsingborg diskrimineras HBTQ-personer. Vi vill därför bjuda in dig att ta ställning för HBTQ-personers rättigheter genom att gå med oss i paraden för allas lika värde och rättigheter.

Lördagen den 9 september avgår Prideparaden kl 14.00 (uppställning och samling i Stadsparken 13.30). Paraden går sedan centralt genom Helsingborg och beräknas ta cirka 45-60 minuter.

Läs mer om Helsingborg Pride på Facebook. 

Läs mer om Pride på webben