skip to Main Content
Räddningstjänsten Skåne Nordväst Låter Prideflaggan Vara Uppe året Om

Räddningstjänsten Skåne Nordväst låter Prideflaggan vara uppe året om

Denna nyhetsartikel är 5 år gammal, tänk på att innehållet kan vara inaktuellt.

Även i år kommer Räddningstjänsten Skåne Nordväst att delta i Pride i Helsingborg. Förbundet kommer att delta i paraden och Prideflaggor kommer att hissas utanför varje heltidsstation under Pridehelgen den 8-10 september. Utanför det administrativa sätet i Bårslöv kommer Prideflaggan att vaja permanent.

HBTQ-personer förtrycks fortfarande

– Vi vill jobba för ett öppet och inkluderande samhälle för alla, oavsett könstillhörighet och sexuell läggning. Vi har i Sverige kommit långt inom detta område, men HBTQ-personer diskrimineras och förtrycks fortfarande, i Sverige och i utlandet, säger Christer Ängehov, som också är tydlig med att Räddningstjänsten måste jobba mer med frågor som rör inkludering och mångfald, inte bara under Pridehelgen.

– Det är ingen hemlighet att vi inom räddningstjänsten måste jobba ännu mer med dessa frågor. Till exempel är MSB:s framtidsstudie mycket tydlig med att räddningstjänsten måste bli bättre på att spegla hela samhällets mångfald. Att vi nu väljer att låta en flagga hänga året runt utanför stationen i Bårslöv ska ses som ett symboliskt men viktigt avstamp: frågan om verklig mångfald och inkludering får inte bara begränsas till Pride-dagarna. Det ska genomsyra vårt arbete varje dag, året runt, avslutar han.

Läs mer om Pride i Helsingborg

Helsingborg Prides vision är att skapa en mötesplats för folkbildning, fest och gemenskap i Helsingborg. I flera länder i världen är det förbjudet att älska den du vill och att vara den du är. Även i Sverige och i Helsingborg diskrimineras HBTQ-personer

Lördagen den 9 september avgår Prideparaden kl. 14.00 (uppställning och samling i Stadsparken 13.30). Paraden går sedan centralt genom Helsingborg och beräknas ta cirka 45-60 minuter.

Till Prides webbplats

Vad betyder allt?

Det är många begrepp att hålla reda på. Ta del av RFSL:s ordlista.