skip to Main Content
Se Krisberedskap 2017 I Efterhand På Webben

Se krisberedskap 2017 i efterhand på webben

Denna nyhetsartikel är 5 år gammal, tänk på att innehållet kan vara inaktuellt.

Hur samverkar företag och myndigheter, som till exempel räddningstjänst, kommun och landsting optimalt vid en större samhällskris? Hur påverkar sociala medier vår krisberedskap? Frågorna är många och har aldrig varit mer aktuella.

Den 5-6 april arrangerade Räddningstjänsten Skåne Nordväst för 2:e året i rad konferensen Krisberedskap, tillsammans med Region Skåne och Malmö stad. En mängd olika frågor som rör samhällets krisberedskap stod på agendan.

Kriskommunikation vid social oro, skolskjutningarna i Finland, samverkan vid större olyckor och medias roll vid olyckor och kriser är några av de ämnen som berördes.

– Krisberedskap och kriskommunikation är två högaktuella områden vi måste jobba ännu mer med från hela samhällets sida. Man blir aldrig någonsin ”färdig” eller fullärd, utan det finns hela tiden fler saker att utveckla och att lära sig, i synnerhet då samhällets förändras fort – både här hemma och internationellt, förklarar Jonas Nylén, deltagare i programgruppen för Krisberedskap och verksamhetsstrateg vid Räddningstjänsten Skåne Nordväst.

Krisberedskap 2017 är en konferens som vänder sig till alla som jobbar med krisberedskapsfrågor och kriskommunikation, både inom kommunal och statlig förvaltning men även inom den privata sektorn och näringslivet.

Konferensen hålls på Sundspärlan i Helsingborg och kommer även att livesändas via Räddningstjänsten Skåne Nordvästs Bambusersida, där samtliga föredrag kan ses i efterhand.

Ta del av programmet på krisberedskaps webbplats.