skip to Main Content
Ungdomar Lär Ungdomar Om Brandskydd Och Säkerhet

Ungdomar lär ungdomar om brandskydd och säkerhet

Denna nyhetsartikel är 5 år gammal, tänk på att innehållet kan vara inaktuellt.

Ibland kan budskap om brandskydd och säkerhet – hur viktiga de än är – kännas ganska tjatiga. I synnerhet om man är tonåring och om uppmaningarna kommer från jobbiga vuxna. Därför satsar Räddningstjänsten Skåne Nordväst på att låta ungdomar lära ungdomar.

Förbundet har sedan tidigare mycket goda erfarenheter av konceptet, bland annat från MBU-projektet, och har därför utbildat sex sommarjobbande ungdomar som under sommaren möter barn, ungdomar – och alla andra intresserade – på flera olika ställen i Helsingborg. Ungdomarna har utbildats av personal från Brandorama i Helsingborg.

– Vi tror starkt på att engagera ungdomar i vår verksamhet, bland annat för att vi tror att de kan nå fram på ett särskilt sätt. Huvudmålgruppen är andra barn och unga, men alla som har frågor är såklart mycket välkomna. Vi kommer även att ha brandmän på plats, säger Anne Eriksson, utbildningschef.

– Det här ska bli jättekul och en spännande utmaning. Vi kommer att ha tre olika stationer med fokus på brandsäkerhet, sjukvård och vattensäkerhet. Det är tre ämnen som alla ligger mycket bra i tiden. Nu under sommartid är det många yngre som till exempel vistas i och nära vatten och som grillar ute i naturen, säger Dennis Falkman, som är en av gruppledarna för ungdomarna.

Tid och plats, vecka 25:

Program vecka 25:
TISDAG
Furutorps parklek klockan 10:00–12:00 (i parken vid den gamla parkleken)
Dalhem klockan 13:00–15:00 (Dalhem centrum/alternativt skolan)

ONSDAG
Adolfsberg klockan 10:00–12:00 (vid kyrkan/affären)
Ättekulla klockan 13:00–15:00 (idrottsplatsen alternativt gamla affären)

TORSDAG
Laröd klockan 10:00–12:00 (vid affären)
Västra Berga klockan 13:00–15:00 (torget vid Kadettgatan/Rundgången)